2009. március 16., hétfő

Továbbá....


Szerdán szülinap, nem csípem a szülinapokat. Kellemes este a Royal nevű helyen, egy újabb night club amit kipróbáltunk, a táncolos rész nem jött be, de van egy rock kocsma része is, az ok volt. Beszélgettünk és iszogattunk, egyre több finn italt ismerek meg, csak a fránya nevüket nem tudom megjegyezni. Beszélgettem Pekka-val, Sanna egyik lakótársa, kedves fiú, és folyamatosan arról győzködött, hogy ő mennyire félénk fiú is igazából, beszélgetés Jani-val az egyik svéd lánnyal, aki megcsókolt egy fiút pedig a barátja otthon várja és olyan lelkiismeretfurdalása van most. Kellemesebb este volt, mint az előző szülinapom, most nem bőgtem végig az estét. És még apukámtól is kaptam egy e-mail-t, azt hiszem élete első elektronikus levele volt, igazán kedves tőle, és persze a család este még felköszöntött, de azért szar távol tölteni a szülinapot, és a névnapom idején is itt leszek még. :-(
Csütörtökön koncertre mentünk, kiadtam 15 eurót, egy számomra ismeretlen finn bandára. Finnország egyik legnépszerűpp zenekara a nevük Apulanta, rockot játszanak. Jó kis koncert volt, habár zavart, hogy nem ismerem a számokat, az együttest és hogy finnül énekelnek. :-) És igen visszafogottan buliznak a finnek, a legzúzosabb dalokra is csak a kezüket lengetik.
Péntek lazulós, lógós, sétálos napra sikeredett. Bementünk a suliba, de az órára már nem volt erőnk bemenni. Meglátogattuk Zsanit, magyar lány aki születésétől fogva Finnországban él, a szegedi tájszólás érzehető a beszédén, kedves közvetlen lány és eszmletlen szép lakásban él, egyedül távol a családtól akik északon laknak, egy kicsit magányosnak tűnik. Hétvégén meg tanultam és szenvedtem, nem voltam valami jól, szombaton az ágyat nyomtam. Vasárnap pedig március 15-éztem, ami annyit takar, hogy megnéztem az ünnepi közvetítést az m1 online tv-én, néhányszor meghallgattam a Himnuszt, elpityeredtem, jót nevettem 50Cent-en és igazán hiányzott a hazám. Szeretem Magyarországot, mindennel együtt és tetszik nagyon az új soproni sör reklám.
Ma meg dupla vizsga. Reggel csoportos vizsga, mókás dolog, 3 fős csoportok együtt oldjuk meg az összes feladatot és közösen kapunk rá jegyet. Az az igazság, hogy szegény csoportom velem nem járt túl jól, mivel nem nagyon tanultam, mert nekem ezek a tantárgyak nem kellenek otthon, ez a vizsga például a betegek jogairól szólt.
Aztán néhány órás pihenő. Majd, ezt nem fogjátok elhinni, de a helyi újság számára készített velünk interjút néhány diák, a városi lapban rólunk fognak írni, hogy mennyire tetszik Finnország, meg itt, meg hogy milyen elvárásokkal jöttünk ki, meg ilyesmik, meg készült rólunk rengeteg fotó is. Vicces volt! Majd májusban jelenik meg a cikk, azt ígérték küldenek majd nekünk belőle 1 példányt. :-) És a délutáni vizsga, arra még kevesebbett tanultam és az sajna egyéni lesz, remélem sikerült összekaparnom 16 pontot. :-)

1 megjegyzés:

  1. Timikém, egyre csinibb leszel! Nagyon jól áll a szemfestés.

    Sírtál a szülinapodon?:( Szegénykém. Gondoltam, hogy rossz lehet a hangulatod:( Apukád nagyon aranyos, hogy írt egy e-mailt:)
    Hát igen, biztos nem lehet az ilyesmi jó a család nélkül, de lesz még sok családos szüli-, meg névnapod! Ilyen kaland meg csak egyszer van. Na tudom, ezt könnyű mondani és te is tudod ezt.

    Szóval híresek lettetek:) Kíváncsi leszek arra a cikkre:)

    VálaszTörlés