2009. február 16., hétfő

Tudjátok hány fok volt ma Albániában?

+7 C, és ezt onnan tudom, hogy az egyik órámon ma telefonon beszélgettünk egy albán hölggyel. A különböző országok társadalmáról, egészségügyi rendszeréről szól az óra, és mivel a tanárnőnek eszébe jutott az albán ismerőse, aki tudna nekünk mesélni az ottani dolgokról, felhívta az előadóban lévő telefonról és kihangosította. Érdekes dolgokat mesélt.

Finnországban a Valentin napot nem egészen a szerelemesek ünnepe, sőt nem is ez a neve, hanem "ystävän päivää" magyarul kb. barátságnap. Az egyik csoporttársunktól kaptunk szívecskés sütit pénteken. Pénteken filmet is néztünk az órán, a tananyag taglalása közben a tanárnőnek eszébe jutott egy film, így ebéd szünetben haza szaladt és elhozta. Így megnéztük a Good bye, Lenin!-t eredeti nyelven (német) svéd felirattal, hát én egyik nyelvvel sem ápolok túl szoros kapcsolatot, kész szerencse hogy láttam már a filmet korábban.


Szombatom pedig elmentünk megünnepelni Adri 20. szülinapját. A buli nem úgy alakult ahogy mindenki várta, de mi Alízzal és Kerstinnel jól éreztük magunkat. Megint az Amarilloba mentünk, igazából a földszinten található egy pub szerűség, 2. emeleten egy étterem és a 9. a Sky nevű disco, na mi a Sky-ba mentünk mert az Adri kedvenc helye. Előtte felmentünk Petiékhez beszélgetni egy kicsit, Peti, Petya, Adri, Márk, Andi (Márk barátnője), Szandi, Alíz alkották a társaságot. Peti, Petya, Adri itt laknak és dolgoznak, habár Peti most hazautazik, talán visszajön majd, talán nem. Mi meg többiek a KJF-re járunk és most Erasmussal vagyunk itt, kivéve Andi aki csak a Márkot jött meglátogatni. Igazából ez nem is fontos, csak tisztázni akartam. 9-re mentünk az amarilloba, ahol iszogattunk még egy kicsit, a finnek nem járnak ilyen korán bulizni, de így legalább megúszuk a borsos belépőt, mert ha már egyszer benn vagy, akkor már nem kell fizetni, belépőt meg 10 után kezdenek szedni. Ott találkoztunk Kerstinnel és Mikkoval, jól elbeszélgettünk velük, annyira jól, hogy amikor a többiek felmentek a discoba, akkor mi még lenn maradtunk beszélgetni. Éjfélkor mentünk utánunk, hogy koccintsunk Adri szülinapjára, de a hely még mindig nem jön be nekem. Szerencsére megjelent Mikko egyik barátja, aki mondta, hogy az étteremben van koncert. Szóval lementünk és mi 5-ösben, Kerstin, Alíz, Mikko, a barátja és én ott folytattuk a bulit. Egy idősebb fazonokból álló zenekar csinálta a zenét, régi nagy slágereket és finn nótákat játszottak, nagyon mókás volt. Nem volt túl sok ember, de akik ott voltak, azok nagyon lelkesek voltak, még egy közös körtáncba is be lettünk vonva. :-) Jó kis este volt.


A múlt héten végre nem léptem túl a heti keretemet, sőt, még maradt is egy kicsi. Miellőtt kijöttem eldöntöttem mennyit fogok költeni hetente, eddig ezt nem tudtam betartani, mindig jött valami plusz kiadás, de most már azt hiszem menni fog, és ennek örülök.

5 megjegyzés:

 1. Timi, de jól nézel ki ezen a képen! Jól áll ez a haj:)

  VálaszTörlés
 2. bizony! jó a frúúd! nekem is teccik!:) de tökmáshogy nézel ki.... mondjuk az nembaj, mindenki tökmás frufruval, csak megállapítottam, és szerintem izgi:)

  na és ahhoz mit szólsz, hogy a benjamin button kapott vagy.. nemistudom.. 4(?) jelölést??? köztük a LEGJOBB FILMÉRT?!?!?!?! hmm... láttadmár?

  VálaszTörlés
 3. nem igazán értem a benjamin button jelöléseit, nem nagy szám a film. egy kicsit túl érzelgős, túl hosszú és minden olyan "túl" benne.

  VálaszTörlés