2009. február 9., hétfő

Koncert


Mivel az együttes igazán jó volt a színdarabban, én meg egyébként is szeretem a Doors zenéjét, ezért úgy döntöttünk szombat este elmegyünk meghallgatni őket. Egy szuper jazz kocsmában léptek fel, Doo-Bop Club a neve, pincehelység, nem túl nagy de tökéletes, a belépő a diákoknak 4 euró, és az első hely ahol nem kell fizetni a kabátért külön. Az árak sem olyan horribilisek mint máshol. Fél 11kor kezdődött a koncert, mi előtte megint Sannáéknál voltunk. Mikka elképesztően jó fej, állandóan mosolyog, mindenre és mindenkire kíváncsi, megismerkedtünk Sanna jyveskylei barátnőével Anna-val. Kedves lány, kicsit idegesítő hanggal, már 2x járt Magyarországon, és azt mondta szívesen ellátogatna megint. Jött velünk még Adri, ő itt lakik az anyukájával, munkát keres és finnül tanul, Márk és a barátnője, sajnálom, de nem jegyeztem meg a nevét. Egy hete érkezett meg eddig egyszer találkoztam vele, de nem volt maradandó élmény.

A koncert pedig... az énekes teljesen őrült, már mikor színpadra lépett akor sem volt józan, de a végére totál leitta magát, egy kicsit túlzásba vitte a figura megformálását. A zenekar nagyon jó volt, a billentyűs vokálozott is és mint később megtudtuk ő egy elképesztően tehetséges basszusgitáros, játszik egy jazz bandában és sok más együttessel is. A dobos és a gitáros is jó volt, már amennyire én meg tudom ítélni. Nagyon jó hangulatot teremtettek. Mivel későn érkeztünk ezért asztal már csak hátul volt, messze a színpadtól, így koncert alatt előre mentünk a színpad elé, de amennyire csak tudtunk megpróbáltunk távol maradni a "sűrűjétől". Négy elvetemült részeg 40-es nő vitte a primet, vadul rázták magukat, fogdosták az énekest és egy csomószor letaposták a lábam. Egy ideig nagyon élvezte az énekes az inzultusokat, aztán azt hiszem neki is elege lett, próbálta távol tartani a színpadtól a hölgyeket. Majd elfelejtettem Alízt letámadta az énekes, többször érezte szükségét a srác, hogy a közönség soraiban lévőket zaklassa és egyszer Alízt szemelte ki. Az arcába üvöltötte perceken keresztül, hogy I need you, baby, Alíz meg csak hátrált és hátrált amíg a fal engedte. :-)
Élveztem az élő zenét, jó kis este volt, kb. fél1kor lett vége a koncertnek, utána még beszélgettünk egy kicsit a többiekkel, aztán irány haza. Úton hazafelé betértünk még kebabot enni, aztán séta hazáig a szakadó hóban. (Mióta leírtam, hogy süt a nap azóta megállás nélkül havazik, vagyis már csak havazott, kedden elállt.)

Zenekar: MOTEL MORRISON (A tribute to The Doors)
Juha Lagström (vocals)
Olli Rantala (keyboards)
Tuomo Unkuri (guitar)
Jere Lahti (drums)
Egy kis ízelítő a koncertből.


Aztán vasárnap mostunk, főztünk, takarítottunk és még tanulni is volt időnk.

Egyébként most zajlik a Berlinale, hatalmas sztárok, jobbnál jobb filmek, azért egy ilyet szívesen megnéznék közelről. Díjakat is osztogattak már és Tóth Orsit is bevállogatták az idei Shooting Stars tizesébe ők az év legjobb fiatal európai színészei.
Plusz Tompos Kátya visszamondta az Euróvíziós Dalversenyen való részvételt, színházi elfoglaltságokra hivatkozna. Valahogy ez az idén nem akar nekünk összejönni. :-(

4 megjegyzés:

 1. héhéhé, én meg elmesélem, hogy dömötör andrással találkoztam itt a bárkán és kedvesen mosolygott - még beszélgettünk is (mert a frenkire ment és nem tudta merre az a konténer, uttye). háhh!!!
  nemrosszképű fiatalember ő, asszem ezt már többször konstatáltuk:)

  VálaszTörlés
 2. csak egy kicsit vagyok féltékeny ;-)

  VálaszTörlés
 3. Kátyát jó ki is kezte a bulvársajtó. Névtelen kis szinésznőcskének nevezte az egyik. Szerintem szíve joga eldönteni, hogy neki mi a fontos.
  Egyébként most inlfuenzás, lemondta a vasárnapi Koldust is... Jobbulást neki. Tényleg ramaty állapotban volt, amikor tegnap hívott.
  Itt a színházban meg zajlik az élet.
  Ma reggel tornáztunk (Anna ma sem bírt felkelni). Nagyon jók ezek a reggelek, csak utána nehéz belerázódni a munkába.

  Továbbra is lelkes olvasód:
  Heni

  VálaszTörlés
 4. Erre a koncertre én is elmentem volna.
  Most, hogy írtál erről a koncertről, érzem, hogy mennyire hiányzik az élő zene.
  Durva arc lehetett az az énekes srác:)

  VálaszTörlés