2009. február 25., szerda

Hosszú nap

Ezen a héten mindenkinek téli szünete van, kivéve nekünk. Mi intenzív formában egy hétig tanulunk most egy tantárgyat, civilian crisis management. Érdekese a tantárgy, de a tanár túl sokat beszél egy témáről, rendkívül tájékozott sok tapasztalata van, csak épp ezt nem tudja rendesen átadni. Kedden telefonon beszéltünk Grúziával, Szerbiával és Bosznia-Hercegovinával, érdekes volt, csak egy napra túl sok. Nem tudja a tanárnő, hogy hol a határ.
Aztán sétáltunk a városban, 7re voltunk hivatalosak Karolinhoz, a belga lányhoz, vacsorára. Múlt héten megegyeztünk, hogy minden héten valaki főz a társaságnak valami nemzeti sajátosságot. Hát paradicsomos tésztát ettünk és a csehek főzték meg igazából, csak Karolinnál voltunk, azt hiszem ez még nem volt az igazi. 10-en ültünk körbe egy kicsi asztalt, hangulatos volt, utána kártyáztunk is egy kicsit.
Aztán irány a buli, ma egyetemek közötti versengés volt a városban, nem tudom végül ki nyert. Az esti buli ennek volt a zárása, az egyetemeknek van egyedi ruhájuk, ez egy nadrág, leginkább egy kertésznadrágra hasonlít, minden egyetemnek más színű, ez alapján lehet őket megkülönböztetni, este mindenki ilyen nadrágban volt. Nem maradtunk sokáig, a Fontánában volt a party, én nem szeretem azt a helyet, meg a zenét sem és majdnem 1 órát kellett állnunk, hogy bejussunk, de már megvolt a jegyünk, előre megvettük, így olcsóbb volt. 2 re már itthon is voltunk, reggel keltünk és irány a suli, kész szerencse, hogy Sini bevitt minket kocsival.
Ma megint egész nap ez a fárasztó óra, igaz előbb leléptünk, vonat jegyet vásároltunk a hétvégi kirándulásunkra, Tampere, Turku, péntek, szombat, vasárnap. :-)

2 megjegyzés:

 1. Szia Timi!
  Köszönjük nagyon a képeslapot!!! Mikor msn-eltünk sejtettem, hogy valami ilyesmire készülsz, de már másnap ott volt a képeslapod a színházban. :-) Tök jó, hogy így gondolsz ránk!
  Jó kirándulást kívánok!

  Puszi, Andi (na, de melyik:-)

  VálaszTörlés
 2. Na milyen volt a hétvégi kirándulás?

  VálaszTörlés