2009. február 20., péntek

Ez ténlyeg piszok hosszú lesz

Finnországba ne mond túl hangosan, hogy persze, mert azt jelenti, hogy segg. Szerdán volt még óránk, de a vizsga miatt késtünk róla, és egyébként is csak ismétlés volt, az új lány miatt újra mindent elmondott a tanár, csak egy kicsit lerövidítette. Szerencsére itt is hamarabb elengedett a tanár, ami azt jelentette, hogy csak 2 órás volt az óra. Egy kicsit fáradtak voltunk csak üldögéltünk és beszélgettünk egy kicsit Sannával, próbáltunk feltöltödni, eseménydús este várt ránk.

A héten szakirányt kellett választanom, hát elég nehézkesen ment. De a végére sikerült kiokoskodnom.

Elmentünk Kerstin-hez, a német lányhoz, hát sokkal rondább helyen lakik, igazi koli feeling és többet fizet érte, és nincs is közelebb a sulihoz mint mi. Jó volt, teázgattunk beszélgettünk. Jobban megismerkedtünk Karennel, ő egy másik német lány, most érkezett vissza Németországból, haza kellett mennie 2 hétre megcsinálni néhány vizsgát. Karen török származású, de ő már Németo.-ban született, nagyon kedves, közvetlen, sokat mosolyog.


Utána együtt átsétáltunk egy másik koleszba, ahol a szauna party volt. Finn tutorok, és cserediákok kis bulija volt ez. Minden külföldi hozott valami ételt vagy italt a hazájából. Mi vettünk egy üveg magyar bort az alco shopba. Itt az alkoholokat egy külön boltban lehet csak megvenni, Vaasa-ban 3 ilyen bolt van, személyit be kell mutatni és utána szabad az út. Nem volt valami finom a bor, nincs rá írva, hogy milyen pincészet, vagy honnan, csak annyi hogy magyar bor, mindez magyarul, és kupakja van, de itt minden bornak kupakja van, nagyon fura.


20-30-an lehettünk, volt rövid kis bemutatkozás, jelen volt, cseh, német, koreai, észt, litván, belga, svéd és persze finn diák is. Kóstoltam koreai szusit, finn édeségett, salátát, cseh és litván sütit, német szendvicskrémet. Mindenki mindenkivel beszélgetett, kellemes hangulat volt. Aztán irány a szauna, fiúk és lányok külön. Szép nagy szauna volt, olyan mint a mienk, elektromos. Finn lányok meztelenül, és néhány bátor cserediák is. Még mindig nem tudom hány fokon szaunázunk, de most is kb. olyan meleg volt mint amilyenben mi is szoktunk üldögélni. Utána ki a szabadba, mezitláb a hóban, egy törölközőbe csavarva, talán -15°C volt, de nem is érezte az ember. Ezek után az ember egy kis relax-re vágyik, semmi megterhelőre, ezért a társaság elment bulizni. A Hullu Pullu-t vettük célba, ami szerdánként kedvezményes, minden ital 2euró, a belpő is 2 és a kabát még 2, de még így is ez a legolcsóbb hely. Igazi kocsma feeling-je van a helynek, de van egy hatalmas tánctér is, mindenféle zenét játszanak, volt Ramstein, Prodigy, pop, rock, Spice Girls, meg minden féle finn dal is. Tele volt a hely, hajnali 3ig maradtunk, az emberek akkor kezdtek tök részegek lenni, és akkor fáradtunk el totálisan, aztán séta haza. 4 körül ágyba kerültem, csütörtökön 8kor kezdődött az óránk, hát nem aludtam túl sokat.Csütörtökön egy görög pasi tartott nekünk előadást a téma a görög egészségügyi rendszer volt, de igazából mindenféléről beszélt, le se lehetett lőni, időnként bele-bele aludtam az órába. Aztán egy nem túl finom ebéd, rövidke délutáni alvás és irány a város. 30 perc alatt beértünk, igaz szinte már futottunk, aerobic órára mentünk a többi lánnyal, mókás volt finnül beszélt az előugráló, mimeg próbáltuk követni, de azt hiszem jól sikerült, mert még most is van egy kicsi izomlázam. "Rövid" séta a többiek koleszához, közös szauna. Az ő szaunájuk ronda és büdös, csempével van kirakva és csak a pad van fából, pfúj. Az este pedig a cseheknél folytatódott, játékkal és beszélgetéssel. Van egy kedvelt játék itt, némi vodka kell hozzá és gumicukor. Tanultam egy belga kártyajátékot, figyelem és összpontosítás kell hozzá, egyedi kártya kell hozzá, mókás nagyon főleg miután az ember ivott egy kicsit és lassul az észlelése. Utána még pókerezni is megtanultam, na hát ez erős túlzás hogy megtanultam. Azt hiszem értem mit kéne csinálnom, csak épp nem vagyok egy nagy taktikus. De kellemes volt, habár Jan egyre kevésbé szimpatikus nagyon uralkodó és irányító jellem, egy kicsit túl akaratos. A lányokkal jobban kijövök, de hát nálam ez mindig így volt.
Hajnali három, séta hazafelé, és az új belga lányt is hazakísértük, még nem mozog biztonságosana városban. És nem nagyon hiszi el, hogy itt senki nem fogja megtámadni ha hajnalban egyedül sétálgat. Péntek hajnalra hazaértünk.
Péntek suli, szerencsére csak egy óránk volt, english communication. Egy angol pasi tartja, eszméletlenül szépen beszél, mindig jó pofák az órák. Most apró kártyákra voltak felírva problémák, mindenki kapott kártyát és az az ő problémája lett az a probléma, el kellett mesélni, a többiek tanácsokat adtak, te meg megfogadtad őket, vagy sem. Edithaval, egy finn lánnyal, és Borisszal voltam egy csoportban. Boris írtó édes orosz fiú, nem megy neki túl jól az angol, de ott van az órákon és mindig próbálkozik, tök csípem. Utána ő tartott előadást a napenrgiáról, nem nagyon értettem, de édes volt. Aztán egy kicsit sétáltunk a városba, de végül hamar hazértünk.
Végre egy kis pihi!

2 megjegyzés:

  1. Mi az a vodkás-gumicukros játék?:)

    Hát jó sok élmény ért téged ezen a héten is, biztos nagyon jó lehetett.
    Remélem, hogy az Oscart tudod majd nézni holnap azon a justinos tv-n!

    VálaszTörlés
  2. Majd megmutatom egyszer ezt a játékot. ;-)

    VálaszTörlés